Soli Deo Gloria
Wouter Harbers, pianist
 

Curriculum Vitae

Wouter Harbers (1986)
Klassieke muziek toegankelijk maken voor iedereen. Dat is de missie van pianist Wouter Harbers. Liefhebbers van klassieke muziek maar juist ook mensen die nog nooit in Het Concertgebouw geweest zijn, trakteert hij op de mooiste muziek ter wereld.

Wouter doorweeft zijn concerten met interessante informatie en ludieke feitjes over de muziek. Dat levert een nieuwe luisterervaring op. Door de wisselwerking tussen pianist en publiek is de sfeer ontspannen en gezellig. Wouters koffieconcerten zijn hiervan een goed voorbeeld. Die geeft hij inmiddels op zeven locaties door heel Nederland.

Verschillende sponsors ontdekten Wouters talent, zodat hij veel van zijn concerten gratis kan aanbieden. Dat maakt ze toegankelijk voor een breed publiek. Een klein team om Wouter heen zorgt ervoor dat hij zijn muzikale activiteiten kan blijven ontplooien. Wouter geniet van de samenwerking met muzikale collega’s. Samen met hen maakt hij van elk concert weer een feestje.

Bio
Wouter debuteerde recent in Het Concertgebouw in een uitverkochte Kleine Zaal. Hij liet zich op hoog niveau scholen bij Wibi Soerjadi en tijdens masterclasses in Oxford, waarvoor hij uit een internationale groep pianisten geselecteerd werd. Ook bracht Wouter vier albums uit. Naast pianospelen dirigeert hij. Zo stond hij op de bok bij Händels Messiah en Ein deutsches Requiem van Brahms. Als pianist speelde Wouter diverse pianoconcerto’s, waaronder bijna tien keer Chopins Eerste.

Ab Nieuwdorp, presentator 'Muziek aan tafel', Radio 4:
"Een nieuwe ster aan het pianofirmament!"
© Copyright 2020 Wouter Harbers, pianist | Website by Peacock Websites | Fotografie: Fred Manschot